24 Temmuz 2013 Çarşamba

Yeni Nesil Sanal Suçlular..!


Güvenlik firması McAfee tarafından yapılan yeni bir araştırma, siber suçlu gruplarının, soğuk savaş süresince KGB nin çalıştırdıklarına benzer taktiklerle, genç bilgisayar öğrencilerini toplamaya başladığını ortaya çıkardı.Avrupanın önde gelen ileri teknoloji suç birimleri ve FBI’dan birkaç katkıya dayalı olan rapor, siber suç örgütlerinin önde gelen akademik kuruluşlardan, büyük ölçekli ileri teknoloji suçlarını işlemede gerekli olan yeteneklere sahip olan en iyi öğrencileri toplamaya başladığının altını çiziyor.

Para, mücadele arzusu ve “hacking dünyası”na girme ihtimali ve bir çeşit “ün statüsü” gençler için çekici unsurlar.
Geçen yıllarda, siber suç, bir çeşit moda olarak kuruldu ve üyeler hemen hemen hacking toplumunda ünlü insanlar. Siber suçlara karışan gençlerin aktivitelerinin farkına ciddiyetinin farkına varmamalarının nedeni bu: çoğu asla bir sokak çetesine katılmayacak ve asla dijital tecavüzleri ve kendilerini genel hırsızlık ve diğer suç şekilleriyle özdeşleştirmeyi kabul etmeyecek insanlar.
Geleneksel suça ilişkin riskleri taşımayan bir zeminde hareket ediyorlar ve amaçlarını izlemek için silahlar ve fiziksel tehditlerden ziyade, teknik yeteneklerini kullanıyorlar.

McAfee Orta Doğu bölgesel yöneticisi Patrick Hayati, “Siber suçlar artık emekleme döneminde değil, büyük bir iş. Suç müteşebbisleri asgari riskle hızlı paralar yapabiliyorlar ve bu gerçekleştirimdeki seviyeleri büyüyor. Teknolojinin sürekli şekilde gelişmesiyle, suç imkanı da büyüyor: küresel ve coğrafya, dil yada görünüm tarafından kısıtlanmayan imkanlar.” dedi.

Rapora göre, siber suçlular, suçlarını işlemek için kendi yatak odaları yerine internet kafeler, wi-fi etkin olan kafeler gibi herkese açık olan yerleri kullanıyor.

Dahası, rapor yetersiz firma güvenlik prosedürlerinin nasıl kullanıldığını gösteriyor. Siber dolandırıcılar, mezunları yatırımların karlı üyeliği amacıyla destekliyor.

Kaynak : http://www.bilgiportal.com/zemin/yazi/4192/yeni-nesil-sanal-suclular

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder