21 Temmuz 2013 Pazar

Aşırı akım Koruması

Aşırı akım Koruması

Asus, Nvidia’nın son grafik işlemcisi GeForce GTX 275’dan güç alan ENGTX275/HTDI/896MD3 modelini duyurdu. Bu yeni ekran kartı serisi, Asus’un kullanıcılara en uzun ömürlü çalışma sözüne uygun bir şekilde Asus ENGTX275/HTDI/896MD3 Fuse Protection adlı koruma bileşenleriyle donatılmış.
Ayrıca EMI Shield, kapalı bobinler, düşük RDS MOSFET’ler ve katı kapasitörlerle ekran kartının ömrü bugün mümkün olan en yüksek düzeye çıkarılmış.

Fuse Protektion Tüm Riskleri Ortadan Kaldırıyor
Geleneksel olarak ekran kartları aşırı akımlara karşı özel denetleyicilere sahiplerdir. Eğer bu denetleyiciler bozulursa aşırı akımlar kart üzerindeki bileşenlere büyük oranda zarar verip kartın düşük başarım göstermesine, hatta kullanım dışı kalmasına neden olabilir. ASUS ENGTX275 serisinin Fuse Protection adlı ikinci bir koruma sistemi daha bulunuyor. Bu teknoloji ekran kartı baskı devresi (PCB) üzerindeki iletken hatlardan çok yüksek ısı geçme riskini sıfıra indiriyor ve böylece tüm bileşenler korunuyor. Diğer bir deyişle Fuse Protection parçaları bir nevi sigorta görevi görmekte ve ekran kartı üzerinde bunlardan tam üç adet bulunuyor. Aşırı akım esnasında kartın birincil koruma mekanizması işe yaramazsa bu sigortalardan birisi “atarak” akımı anında kesiyor.

Graphics Plus Özelliği

Graphics Plus uygulama paketi desteği. Kullanıcılar PhysX adlı teknolojiyi etkin hale getirerek gerçek dünya fizik etkilerini an be an yaşayabilir, Stereoskopik 3B grafiklerin farkını tadabilir ve GPU tabanlı video işleme/hızlandırma yeteneklerinden yararlanarak yüksek tanımlı video izlemenin keyfini çıkarabilirler. İşte bu Graphics Plus yazılım paketinin içerisinde ekran kartınızın gücünden faydalanabileceğiniz tüm uygulamalar bulunuyor: Oyun içindeki hemen hemen tüm nesnelerle birebir etkileşim ve gerçekçi parçalanma, patlama efektlerini mümkün kılan PhysX ve gerçek 3B görüntüler için GeForce 3D Vision gözlükleri destekleyen oyunlar, CUDA arayüzünü kullanarak inanılmaz bir hızda HD video dönüştürme yapılmasını sağlayan uygulamalar ve Adobe CS4 gibi görüntü işleme ve resim düzenleme yazılımları. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder