24 Temmuz 2013 Çarşamba

Oracle ve Salesforce’un hamlesi ne ifade ediyor?

Daha önce birçok defa karşı karşıya gelen Salesforce ve Oracle, bulutta işbirliğine giderek kamuoyunu şaşırtmayı başardı. Kurumsal alanın en önemli oyuncularından ikisinin bu hamlesiyle bulut hizmetleri bütünleştirildi.


Oysa da önce Salesforce CEO’su Marc Benioff, Oracle’ın Exadata sistemine odaklanan yapısını eleştirmiş ve Oracle’ın müşterilerin ihtiyaçlarını anlayamadığını dile getirmişti. Oracle CEO’su Larry Ellison da Salesforce’un “gerçek bir bulut şirketi olmadığını” ifade etmişti. Çünkü Ellison sistemin sadece uygulamada sınırlı kaldığını, bulut altyapısını es geçtiğini vurgulamıştı.

Aslında her iki lider de birbirini çok iyi tanıyor. Benioff, Oracle’da yöneticilik yaptığı 13 yıl içerisinde Larry Ellison kendisine mentörlük yapıyordu. Bununla birlikte Oracle, Salesforce.com için yatırımcılardan biri olurken, Salesforce.com da Oracle’ın en önemli müşterilerinden biri oldu.

Ancak 2011 yılında Benioff, belki de kendisini kabul ettirmek için eski yatırımcısı, akıl hocası ve patronu Ellison’a savaş açtı. Tamamen farklı bir stratejiyle yola çıkan Benioff, bulutun sahip olunamayacak ya da paketlenemeyecek bir çözüm olduğunu savundu. Tarayıcı üzerinden iş yapmayı ilke haline getiren Benioff için bulut demek Facebook, Amazon Web Hizmetleri ya da Google Uygulamaları oldu.

Oracle ise bu süreçte daha melez yapıların kurumlara uygun olacağı görüşünü savundu. Bazı verilerin dışarıdan insanlar tarafından tutulmasına izin verilemeyeceğini savunan Oracle, her zaman el altında tutulması istenen veriler olacağını vurguladı.

Peki, anlaşma ne kazandırdı?

Oracle ve Salesforce.com arasındaki anlaşma her iki şirkete de katkı sağladı. Oracle, bulut bilişim konusunda en önemli oyunculardan biri haline geldi. Zira şirket eksik olduğu SaaS alanında önemli bir açığı kapamış oldu. Salesforce.com ise müşterilerine çok daha kapsamlı çözümler sunma fırsatı yakaladı. Veritabanı ve bulut bilişim donanımı da sunabilen şirket, müşteri ihtiyaçlarının daha hızlı karşılanmasını sağladı. Ortaklıkla sağlanan faydaların müşteriler için ifade ettikleri şu şekilde sıralanabilir:

• Müşteri memnuniyeti

• Tek bir sağlayıcıdan CRM, HCM ve ERP uygulamalarının alınması

• Artan performans

• Başarılı entegrasyon

• Düşük maliyet

Konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz Cloudteam Kurucu Ortağı ve Pazarlama Direktörü Funda Vural ise şunları söyledi:

    Bu hafta Salesforce.com CEO’su Marc Benioff ve Oracle CEO’su Larry Ellison’un ortak açıklamasında gördüğümüz gibi bulutların entegrasyonunda cok önemli bir adım atıldı ve Salesforce.com CRM Bulutu ile Oracle ERP – HCM Bulutlarının entegrasyonu için çalışmalar başladı. Biz de Experteam ve Cloudteam olarak her iki alandaki yetkinliğimiz ile Türkiye’de bu alanda oncu olmak için gerekli adımları atacağız, bu bizim için çok büyük önem taşıyor.

Bulut bilişim öncesinde firmalar ayrı fonksiyonları için kendi alanında en başarılı yazılım           uygulamalarını alıp bunları entegre ederek, satış, insan kaynakları, finans vb. fonksiyonlarının bir arada çalışmasını sağlıyorlardı. Bulut bilişimin hayatımıza girerek sunduğu maliyet, zaman, iş gücü tasarrufu ve bunlar sayesinde yatırımın hızlı geri donuşu gibi muazzam faydalar ile artık benzer entegrasyon çözümlerini hazır bir şekilde buluttan kullanmayı mümkün kılıyor bu önemli iş ortaklığı.
Böylece müşterilerimize, daha kısa sürede, daha az maliyet ile kurumlarındaki tüm süreçlerini uçtan uca Oracle – Salesforce.com bulut ortamına taşıma olanağını sunacak ve devamında da yönetimi ve bakımı kolay bir ortamda çalışmalarını sağlayacağız.
Kaynak : http://www.btnet.com.tr/84522-oracle-ve-salesforceun-hamlesi-ne-ifade-ediyor.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder