27 Temmuz 2013 Cumartesi

Cisco Sourcefire için 2,7 milyar dolar ödeyecek

Sourcefire’ın satın alınmasıyla Cisco’nun bulut çözümlerine özel güvenlik sistemini geliştirmesi bekleniyor.

Cisco, akıllı siber güvenlik çözümleri alanının liderlerinden Sourcefire’ın satın alınması için anlaşmaya varıldığını açıkladı. Cisco ve Sourcefire, her türlü cihaz ve bulut uygulaması için saldırılardan önce, saldırı sırasında ve sonrasında sürekli ve kapsamlı gelişmiş tehdit koruması sağlamak için dünya çapındaki ürün, teknoloji ve araştırma ekiplerini birleştirecek. Anlaşma koşulları dahilinde, Cisco her bir Sourcefire hissesi için 76 dolar nakit ödeme yapacak ve tedavüldeki hisse senetlerini toplamda yaklaşık 2,7 milyar Dolarlık bir fiyatla satın alacak.

Satın almaların her zaman inovasyonu tetiklediğini dile getiren Cisco Başkan Yardımcısı Hilton Romanski,

“Cisco’nun gelecekteki güvenlik vizyonuna uygun bir satın alma gerçekleştirdik. Ağ güvenliğini sağlayarak pazardaki en kapsamlı güvenlik çözümünü sunma fırsatı yakaladık” açıklamasında bulundu.
Sourcefire Kurucusu ve CEO’su olan Martin Roesch ise satın almayla ilgili şunları söyledi:
“Bu satın almayla güvenlik çözümlerimizi ağ ortamına taşıma vizyonumuzu gerçekleştirme süresini hızlandırdık. Cisco’nun küresel erişim gücü ve açık kaynak ile ticari piyasalarda Cisco’nun desteğini nedeniyle önümüzdeki fırsatlardan oldukça heyecan duyuyoruz.”

2001 yılında kurulan Sourcefire , 2007 yılında halka açıldı. Dünya çapında 650’den fazla çalışanı bulunan şirket, 2012 yılı sonunda 223 milyon dolar gelir elde ettiğini açıklamıştı. Detaylar için sourcefire.com adresini kullanabilirsiniz.

Kaynak : http://www.btnet.com.tr/84544-cisco-sourcefire-icin-27-milyar-dolar-odeyecek.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder