25 Temmuz 2013 Perşembe

“Dünyanın en hızlı” CPU’su Quadro K6000 tanıtıldı

NVIDIA, bugüne kadar geliştirilen en hızlı ve en kapsamlı GPU olan NVIDIA Quadro K6000 GPU ürününü duyurdu.
Ayrıca şirket, mobil platformlarda bugüne kadarki en yüksek seviyelerde performans ve grafik belleği sunan mobil iş istasyonları GPU’ları yeni profesyonel grafikler serisini duyurdu. Quadro K6000 GPU, kendinden önceki NVIDIA Quadro 6000 GPU ile karşılaştırıldığında, beş kat daha fazla hesaplama performansı ve neredeyse iki katı grafik kapasitesi sunmanın yanı sıra, dünyanın en büyük ve en hızlı grafik belleğine sahip.

Quadro K6000 GPU, NVIDIA Kepler mimarisini temel alıyor. Ana performans özellikleri ve olanaklar ise şu şekilde:
• 12GB ultra hızlı GDDR5 grafik belleği, tasarımcılara ve animasyonculara karakterleri ve sahneleri olağanüstü ölçekte, karmaşıklıkta ve zenginlikte modelleme ve renderleme olanağı verir
• 2.880 akış çoklu işlemci (SMX) çekirdeği, önceki nesil ürünlere göre daha hızlı görüntüleme ve hesapla gücü sunar
• DisplayPort™ 1.2 ile dört eşzamanlı ekran ve 4k kadar çözünürlük destekler
• Ultra düşük gecikmeli I/O ve büyük ölçekli görüntülemeler için destek
NVIDIA Profesyonel Çözümler Grubu üst düzey başkan yardımcısı Ed Ellett, “NVIDIA Quadro K6000 GPU, profesyonel grafikler pazarı için bugüne kadar geliştirilen en yüksek performanslı, en kapsamlı GPU’dur” dedi. Ellett, “Mümkün olmayanı mümkün kılarak animasyoncular, dijital tasarımcılar ve mühendisler için oyunun tanımını büyük ölçüde değiştirecek” açıklamasında bulundu.

 Yeni Mobil İş İstasyonu GPU’ları

NVIDIA ayrıca, iş istasyonu dizüstü bilgisayarları için NVIDIA Quadro K5100M GPU ürününü duyurdu. Dizüstü bilgisayarı platformlarında en yüksek seviyelerde performans ve grafik belleği sunan Quadro K5100M, Quadro K4100M, K3100M, K2100M, K1100M, K610M ve K510M GPU’ları içeren yeni bir iş istasyonu dizüstü bilgisayarı grafik serisinin öncülüğünü yapıyor.

NVIDIA Quadro K6000, bu sonbahardan itibaren HP, Dell, Lenovo ve diğer başlıca iş istasyonu sağlayıcılarından, BOXX Technologies ve Supermicro gibi sistem bütünleyicilerinden ve Kuzey Amerika ve Avrupa’da PNY Technologies, Japonya’da ELSA ve Asya Pasifik’te Leadtek gibi yetkili dağıtım ortaklarından temin edilebilir.

Yeni Quadro mobil iş istasyonu grafikleri ürün serisi de bu sonbahardan itibaren başlıca mobil iş istasyonu OEM’lerinden temin edilebilecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder